zaterdag 14 november 2015

Week van de werkstress

De week van de werkstress start overmorgen! Wat een goede zaak nu steeds meer mensen last hebben van werkstress, overspannenheid en burn-out.

Wist je dat burn-out op steeds jongere leeftijd voorkomt? Dat het een aantal jaren geleden alleen voor kwam bij mensen van 40 jaar of ouder maar dat het tegenwoordig al voorkomt bij studenten en jong volwassenen. Dat zegt wel iets!

In onze huidige maatschappij moet er steeds "efficiënter" gewerkt worden. Dit houdt in dat er met minder mensen, steeds meer werk gedaan moet worden. Dat het werk vaak sneller moet, meer werk verzet moet worden en werk veranderd is van eenvoudige taken naar complexe en moeilijke zaken omdat computers alle eenvoudige taken hebben overgenomen. Onze hersenen en psyche worden hierdoor steeds zwaarder belast. We raken steeds jonger overbelast. We branden sneller op.. als een lucifer die onder invloed van veel zuurstof steeds sneller en feller op brandt.

Goed dat er een week van de werkstress komt. Dat we ons bewust gaan worden waar we als maatschappij mee bezig zijn. Dat het menselijk kapitaal in bedrijven weer de belangrijkste factor wordt en dat we zuinig zijn op onze collega's, medewerkers en leidinggevenden.

Geen opmerkingen: