woensdag 4 november 2015

Je eigen leven vorm geven, je creëert je eigen leven

Wist je dat je, je leven zelf vorm kan geven. Dat buiten de dingen die je overkomen, die er om je heen gebeuren dat je daar zelf een keuze in hebt, hoe je daar mee om kan gaan.

Creëer je eigen werkelijkheid
Dit wordt ook wel eens de creatie van je leven genoemd. Je creëert je leven. Het voordeel is dat je daarmee een stuk zelf invloed kan uitoefenen op hoe je leven verloopt, wat je er mee wilt en hoe je daar naar toe kan werken.

Onbewust zijn
Het nadeel is dat je het je vaak niet bewust bent dat je deze enorme creatieve kracht in jezelf mee draagt. Dat al dat potentieel bij jou aanwezig is. Het is vaak ook lastig voor mensen om dat eigen potentieel aan te spreken, te ontwikkelen en daar succesvol mee te worden. Vooral als je in een levensfase zit waarin het je niet goed gaat, klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn en zie je er vaak totaal geen uitweg meer in.

Negatief denken
Dat is nou juist zo jammer want op zo'n moment heb je die creatieve kracht, die motivatie en de wilskracht nodig om je leven een positieve kant op te sturen. Als je er dan negatief over denkt, dan blokkeert dat gelijk een deel van je creativiteit, nl. dat deel waar je wel heen wilt. Het smoort het in de kiem en de energie die je hebt hiervoor uit zich dan in cynisme en sarcasme met negatieve gevolgen vandien. Overal waar je "nee" tegen zegt wordt een "nee". Je creëert ook daarmee je eigen werkelijkheid. Ook het "nee" zeggen is namelijk een creatie maar dan een andere kant op dan wat je misschien wel wenst? Je kan eigenlijk niet niet-creëren.

Aandacht doet groeien
Immers wat je aandacht geeft groeit. Geef je aandacht aan wat er allemaal fout gaat, aan de problemen die je tegenkomt en hoe erg het allemaal is, dan zal dat je werkelijkheid zijn. Je ziet niets anders meer dan dat. Als je niet uit kijkt verzuip je daarin en vind je geen uitweg meer. Dan kan je maar beter je aandacht aan iets positiefs besteden. Op wat je wel wilt, zoeken naar mogelijkheden, hulp, begeleiding of andere manieren van doen.Neem de stap vandaag nog en geef jezelf een kans op een positieve toekomst. 

Geen opmerkingen: