zondag 21 juni 2015

Vaders trots... erkenning en waardering voor een zoon

Een toepasselijk vaderdag blogje
Als je als zoon in de goot belandt ondanks alle goede zorgen en opvoeding, dan is dat vreselijk voor je als ouder. Dat wil je niet meemaken.

Justin leerde pianospelen van zijn vader, hij wilde artiest worden en speelde in bars en clubs. Langzaam koos hij de verkeerde weg, hij raakte aan de drank, aan de drugs, ver weg van de plaats waar hij opgegroeid was.. ver weg van zijn vader die hem zo liefdevol had groot gebracht. Het zag er slecht uit voor Justin als verslaafde.. zou het ooit nog goed komen met hem? Zelfs Justin heeft momenten gehad dat hij er niet meer in geloofde in zichzelf maar gelukkig bleek hij uiteindelijk toch in staat om zichzelf uit die put te trekken...

Zijn vader heeft hem, door het grote verschil in afstand en zijn niet meer zo goede gezondheid, nog nooit zien optreden. Nu zit hij in het publiek terwijl Justin het nummer Wake me up van Avicii ten gehore brengt in America got Talent. Toepasselijke tekst als je het achtergrond verhaal van Justin kent.

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost

Het is mooi om te zien hoe Justin zijn vader zo'n eer bewijst door te doen wat hij nu doet, op zijn eigen manier en na zijn eigen moeilijke proces te hebben doorlopen. Zijn vader is zichtbaar trots en geƫmotioneerd... Eindelijk kan hij trots zijn op zijn zoon, gaat het zijn zoon goed en is hij blij met wat hij bereikt heeft. En Justin? Die voelt zich zo sterk door alles nu, door wat hij heeft moeten doorstaan en omdat zijn vader hem nu kon zien en zo trots op hem is. Bijzonder moment voor vader en zoon.

Erkenning en waardering krijgen zijn zo belangrijk.. zonder kan een mens niet opbloeien.. niet tot volle wasdom komen. Dat geldt voor elk kind maar ook voor elke ouder.

Fijne vaderdag!

Geen opmerkingen: