dinsdag 9 juni 2015

Old man groovin.. je bent zo oud als je denkt dat je bentEen suf imago? Ouderdom komt met gebreken.. of wijsheid komt met de jaren? Over ouderdom en oud worden wordt veel gezegd en geschreven. Vaak wordt ouderdom niet zo gewenst. De jeugd heeft de toekomst en oud worden is doorgaans niet iets om naar uit te kijken. Toch komt er een hele nieuwe generatie "grijs" aan.. de babyboomers gaan met pensioen. De na-oorlogse generatie in Nederland en West Europa die nu de ouderdom bereikt heeft.

We worden inmiddels "anders" oud. We kennen in toenemende mate, een steeds betere gezondheidszorg naarmate je de generaties bekijkt. De welvaart in het Westen heeft er voor gezorgd dat de 50ers van nu net als de 30ers van toen waren. Immers echt bejaard zijn, ben je pas na 70ste en dan ben je oud te noemen. De nieuwe generaties bereiken steeds gezonder hoge leeftijden dankzij goede medische voorzieningen, dankzij gezonde voeding en goede hygiëne.

Toch zit oud zijn vooral in de hersenen. Ons lichaam wordt wel wat strammer en het slijt. Het kan niet meer wat het kon toen het 18 was maar het denken doet ook een duit in het zakje. Word je oud met gebreken? of word je oud met wijsheid? Ga je achter de geraniums zitten of neem je nog actief deel aan het leven? Heb je veel contacten, leuke activiteiten of vind je het allemaal wel best zo en beperk je je tot een avondje in de week en ben je verder het liefst alleen thuis.

Zoveel mensen, zoveel wensen... maar als je graag van je oude dag wilt genieten, is het belangrijk dat je goed in vorm blijft, lief bent voor jezelf, jezelf goed verzorgd en regelmatig in beweging blijft. De Old Man Groovin, laten zien dat oud niet noodzakelijkerwijs ook suf of gebrekkig hoeft te zijn. Oud van lichaam maar nog zeker jong van geest.. en dat is helpend om op die leeftijd nog heerlijk te kunnen genieten van een nieuw hoogtepunt in je leven!

Ook oudere mensen kunnen baat hebben bij psychosociale counseling. Verbeter je kwaliteit van leven en vraag counseling aan! Dan kijken we samen waar er voor jou nog winst te behalen valt. 

Geen opmerkingen: