zondag 17 mei 2015

Verscheurd, gebroken.. geveld


Soms voel je je zo kapot.. zo verscheurd van binnen.. gebroken.. als een omgevallen boom, ontworteld .. geveld..

In een mensenleven gebeuren dingen die een immense impact hebben. Een verlies van een kind, ouder of partner, een nare echtscheiding, het moeten stoppen met een leuke baan of misschien wel een chronische aandoening waardoor je een beperking hebt of je leven lang pijn ervaart.

Het is dan niet makkelijk om door te leven. Om een nieuw begin te vinden, een nieuw hoofdstuk. Voor sommigen is het ondraaglijk lijden, ze voelen enkel nog wanhoop. Niet meer weten hoe nu verder, niet meer verder kunnen omdat het zo moeilijk is.

Wat te doen als alles wat je belangrijk vond of van hield, verloren is gegaan? Hoe ga je daarmee om? Wat maakt het leven nog de moeite waard voor je op zo'n moment? Of wil je niets liever dan in je bed gaan liggen, de ontsnapping van de slaap zoeken en hopen dat je nooit meer wakker hoeft te worden?

Wat nou als elke nacht nog gekweld wordt door nachtmerries waarin dat wat in je verleden gebeurd is, je nu nog achtervolgt... elke nacht weer. Of wat nu als je dromen je in contact brengen met die geliefde persoon die je verloren hebt en je wordt dan wakker in je leven van nu... wat als een nachtmerrie aan voelt, nu die persoon er niet meer is?

Soms wil je dan alleen nog iemand die luistert, die er voor je is.. waar je je verdriet kwijt kan, waar naar jou verhaal geluisterd wordt, zonder dat je gepushed wordt om het anders te zien of te gaan bekijken. Zonder dat je verhaal wordt beoordeeld, dat het  kleiner wordt gemaakt of dat het allemaal vast wel weer goed komt ofzo..

Dat verdriet er mag zijn, tranen mogen stromen.. dat je je niet hoeft groot te houden of je zorgen moet maken wat er een ander er van gaat denken als jij je kwetsbaarheid laat zien..Weet dan dat je bij een counselor terecht kan met je verdriet. Dat er ruimte is voor jouw pijn en zorgen. Dat er naar je geluisterd wordt en er begrip is.. dat het er mag zijn en dat het niet erg is als je moet huilen. Wees jezelf... en geef jezelf de kans om te helen, om de pijn een klein beetje minder te maken.

Geen opmerkingen: