donderdag 7 mei 2015

Gezinscounseling.. voor als het niet meer goed gaat in jouw gezin


Soms gaat het niet zo lekker in je gezin. Het kan zijn dat er problemen zijn in de relatie met je partner of dat je zelf niet lekker in je vel zit. Dat het gewoon niet meer lukt. Dat je hoofd overvol zit, of dat je al moe bent als je je bed uit stapt en de dag nog moet beginnen. Je merkt misschien wel aan jezelf dat je vaak loopt te mopperen, dat het huilen je nader staat dan het lachen.. je piekert veel en je voelt je ook wel eens schuldig omdat je niet "die leuke moeder of vader bent" die je altijd ziet op tv of zoals het "hoort". Dat je niet meer de connectie kan maken met je partner, je er misschien wel heel alleen in voelt staan als het gaat om het gezin en de opvoeding.

De dagen kunnen dan zwaar voelen en de moed zakt je dan in de schoenen.. hoe moet je het allemaal nog voor elkaar krijgen? Heb jij dit alleen zo? Waarom het lukt het je niet? Wat kan je er aan doen?

Het kan ook zijn dat je overhoop ligt met een van je kinderen. Dat je telkens op ramkoers ligt met elkaar. Dat het net lijkt of je in twee werelden leeft en er geen normale communicatie meer mogelijk is. Als jullie contact hebben dan is er altijd spanning en stress en verloopt het contact zelden nog leuk en ontspannen. Er is vaak ruzie of juist helemaal geen communicatie meer. Je ontloopt elkaar.. er is een ongemakkelijk gevoel in het stilzwijgen.

Misschien mis je het contact met je partner wel.. ga je meer ieder zijn eigen weg. Je doet dingen niet meer samen, in de drukte en hectiek van het leven, ben je elkaar een beetje kwijt geraakt. Je wilt dit helemaal niet.. je mist je partner, je wilt weer samen optrekken en samen er zijn voor de kinderen.. thuis..

Of het kan zo maar zijn dat jij en je partner steeds vaker ruzie hebben. Het gaat nergens meer over en er is een constante spanning aanwezig. Elke akkefietje kan al aanleiding zijn tot een explosie van verwijten naar elkaar toe.. Het gaat zo stroef, moeizaam en vervelend...

Allemaal voorbeelden waarin er sprake is van relationele problemen binnen het gezin. Als je een van de beschrijvingen herkent en je loopt er heel erg tegen aan, dat je het ook niet meer zelf weet op te lossen, vraag dan om gezinscounseling!

Minerva Counseling heeft ervaring met gezinscounseling. Kan je handvatten geven, je helpen met inzicht krijgen in jezelf en het systeem van het gezin. Helpt je om er op een andere manier naar te kijken en stelt je vragen die je aan het nadenken zetten, die je helpen om anders om te gaan met de moeilijke situatie. Die je nieuwe manieren geeft om er beter mee om te kunnen gaan. Een steuntje in de rug middels wekelijkse gesprekken die later weer afgebouwd worden als het steeds beter en makkelijker gaat.

Reageer vandaag nog en laat het niet verder zo uit de hand lopen.. vraag hulp en begeleiding en je zult zien dat het weer hanteerbaar wordt. Dat je er uit kan komen.

Geen opmerkingen: