dinsdag 19 mei 2015

De mooie dingen van iemand zienJe kan de wereld in kijken op meerdere manieren. Je kent het wel: het glas is halfvol of half leeg verhaal. Het is maar net hoe je er naar kijkt en welke betekenis je er aan geeft.

Dit geldt ook voor mensen. Je kan mensen beoordelen of veroordelen. Je kan ze goed, geweldig, leuk of verschrikkelijk, saai, narcistisch of neutraal vinden.

Dit zie je vaak in relaties. Dat wat je eerst zo leuk vond aan je partner, daar waar je verliefd op werd, wordt later het grootste irritatie punt. Het is niet dat je partner nou zoveel veranderd is maar wat dan wel? Jouw kijk op die persoon is veranderd. Je geeft i.p.v. een positief oordeel (roze wolk?) een negatief oordeel over dezelfde gedragingen of eigenschappen. Realiseer je echter wel dat het "all in your mind" is!

De kunst is vooral bij relaties om het goede, het mooie in de mens te kunnen (blijven) zien. Ook al maakt die mens fouten, doet die mens iets wat niet zo prettig of leuk is.. Dat heeft vaak zo zijn redenen. Het leren positief kijken naar mensen kan je enorm veel opleveren in de relatiesfeer. Het is helpend om positief met elkaar om te gaan ook al wordt het moeilijk. Negatief gaan doen is niet helpend en verergert alles enkel.

Geen opmerkingen: