vrijdag 15 mei 2015

Dag van het gezin!

Het is vandaag de dag van het gezin. Eigenlijk zou het al elke dag, de dag van het gezin moeten zijn. Zonder gezin is er geen goede samenleving mogelijk. Een gezin is heel bepalend voor je opvoeding, voor hoe je je later voelt en elk kind zou een fijn gezin moeten hebben waar het in op kan groeien.

Een gezin waar het veilig is, waar van je wordt gehouden, waar je je kan ontwikkelen en ontplooien. Een gezin waar je jezelf durft en kan zijn, waar je getroost wordt als je verdriet hebt. Waar ruimte is voor jou als mens in jouw uniek-zijn en waar je geaccepteerd wordt zoals je bent, waar je gehoord en gezien wordt, waar rekening met jouw wensen, gevoelens en behoeften wordt gehouden.

Heel veel volwassenen hebben dit in meer of mindere mate niet gekregen en de sporen die dit na laat werken soms een leven lang door. Kindermishandeling, verwaarlozing, stelselmatig vernederingen, of seksueel misbruikt worden komt in alle lagen van de bevolking en gaat vaak jarenlang door. Het wordt vaak niet herkend en als men wel signalen opvangt wordt er niet genoeg mee gedaan waardoor het kind in de onveilige situatie groot wordt gebracht met alle nare gevolgen vandien.

In mijn praktijk als counselor spreek ik wekelijks mensen die uit een onveilig gezin kwamen. Die daar nu nog last van hebben. We werken samen aan de onveiligheidsgevoelens, aan de onrust, de angstproblemen. Het is helend om je eigen onveilige jeugd bespreekbaar te maken. Het is nog helpender als je dat zo snel mogelijk doet zodat je er niet jarenlang mee blijft lopen. Voor gezinsproblemen geldt "hoe eerder, hoe beter".

Welk gezinsvorm je ook kiest en hoe je ook leeft, liefde, warmte en een goede verzorging zijn de basispilaren van elk gezin. Als het dat ontbreekt dan krijg je problemen.

Minerva Counseling is gespecialiseerd in gezinscounseling. Het ondersteunen, helpen en begeleiden van gezinnen waar het even niet zo goed gaat. De gezinsleden kunnen bij haar terecht voor coaching en begeleiding. Maak een afspraak als je graag wat ondersteuning wenst via minervacounseling@gmail.com

Geen opmerkingen: