woensdag 1 april 2015

Het is nooit te laat voor een andere keuze

Ik ben het niet helemaal eens met deze quote want niet alles in je leven is een reflectie van een eigen keuze. Sommige dingen overkomen je, zoals de plaats waar je bent opgegroeid en het gezin waar je bent geboren. Tenzij je in reïncarnatie gelooft natuurlijk maar laten we het vooralsnog even psychologisch verantwoord houden.

De manier waarop je opgevoed bent, de cultuur en religie die je hebt meegekregen bepalen immers hoe je denkt en handelt. Je hebt van je ouders, klasgenoten en leraren een beeld van de wereld gekregen en op basis daarvan maak je je keuzes.

Wat wel waar is, is dat je je keuze altijd weer kan veranderen. Als je merkt dat iets in je leven niet lekker loopt dan is het tijd voor een andere keuze. Eentje die je écht zelf maakt en die niet voor jou bepaald is door anderen of door je oude denken vanuit je opvoeding, cultuur of religie.

Een andere spreuk zegt: als je blijft doen wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Beiden spreuken vertellen je dat je daarmee je keuzes en gedrag dient aan te pakken als je andere resultaten wilt. Het ligt niet bij een ander, je omgeving of je baas maar bij jezelf. De keuzes die jij maakt.. uiteindelijk. Je hebt altijd een keuze.. om het anders te doen, het roer om te gooien en een nieuwe koers uit te zetten met een nieuwe bestemming.

Vind je het moeilijk om nieuwe keuzes te maken of om ze ten uitvoer te brengen. Neem dan contact met mij op via het contactformulier hier links op de pagina. Met een paar coachingssessies kan jij vast weer verder!

Geen opmerkingen: