zaterdag 18 april 2015

De unieke band tussen moeder en kind in een mooi experiment


Wat een mooi en ontroerend filmpje. Een experiment met zes kinderen tussen 3 en 9 jaar oud, die geblinddoekt hun eigen moeder moesten herkennen uit zes vrouwen. Dat is nog best spannend als je zo oud bent. Aan de gezichten van de moeders te zien vonden ze het ook wel heel spannend. Zou hun kleine spruit hen herkennen op gevoel.. misschien op geur, nu horen en zien weggevallen is.

Onze zintuigen zijn vooral op horen en zien gericht, reuk, tast en smaak zijn iets minder in gebruik. Toch wisten deze best nog wel jonge schattige spruitjes precies wie hun moeder was.. die ene unieke vrouw voor hen.. tussen al die andere moeders. Als moeder blijf je voor je eigen kind, super herkenbaar. Dat hoef je ze niet eens aan te leren!

Een mooi staaltje van psychologische hechting van moeder en kind. Als die band goed is, dan gaat er al een hele hoop goed in je jeugd. Daarom is het van belang dat die band goed tot stand komt en in stand blijft op een fijne, helpende en stimulerende manier.

Als het niet zo goed lukt in jouw gezin, bijvoorbeeld omdat je het zelf niet meer weet, last van stress hebt of omdat de communicatie met je partner of andere gezinsleden niet goed gaat, vraag dan gezinscounseling aan! Minerva Counseling is gespecialiseerd in het counselen bij gezin en opvoedproblemen.

Blijf er niet mee tobben maar vraag begeleiding en zorg dat het beter gaat!

Geen opmerkingen: