donderdag 2 april 2015

De moeder dochter band... even genietenEen veilige hechting, een goede band hebben met je kinderen is zo ontzettend belangrijk voor je kleintje. Het geeft ze het gevoel van vertrouwen, van zelfvertrouwen, van er mogen zijn zo je bent. Het maakt dat kinderen een basisvertrouwen krijgen in volwassenen. Dat ze mensen onbevangen en open durven te ontmoeten, de ze hun sociale vaardigheden goed aan kunnen leren. Dat ze de wereld in durven trekken, nieuwe dingen als een uitdaging zien, het leuk vinden om te experimenteren en creatief te zijn.

Creativiteit kan alleen zich ontwikkelen als er ruimte voor is. Zingen, dansen, kleien, tekenen, schilderen of misschien wel iets heel moois knutselen, is het fijnste als er een positieve respons op komt. En het is nog leuker als je het samen doet!

De moeder en dochterband.. zo mooi om te zien. Wat is het toch heerlijk als je zo'n lol met je kinderen kan hebben. Dat zijn de momenten met een gouden randje. Kinderen zullen je immers niet herinneren om de dingen die je voor hen kocht maar wel om het gevoel wat je hen gaf.

Geen opmerkingen: