vrijdag 27 februari 2015

Powershower... mindful douchen

Water.. krachtige levensbron. Zonder water zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Zonder water zou alles dor en droog zijn. Water kan verfrissend, verkoelend, verwarmend zijn. De energie van een waterstraal kan masserend, pulserend of snijdend zelf. Water kan zelfs door harde steenlagen heen snijden als de druk maar hoog genoeg is of het stromen maar lang genoeg door gaat.

Rivieren die slingerend landschappen doorkruisen, zeeën vol van leven, die landstukken opslokken of eilanden prijsgeven.. Water.. onmisbaar weldadig en mooi als watervallen, tuinvijvers of gewoon lekker ontspannen onder de douche..

Water heeft een reinigend vermogen. Niet alleen vermengd met zeep, badzout of shampoo trouwens.. Je kan jezelf psychisch reinigen onder de douche door alleen maar onder een prettige straal te gaan staan. Hoe je dat doet? Lees het hieronder:

1. Zet de douche aan op een voor jou prettige straal en temperatuur.
2. Wen even aan de waterstroom voordat je met deze oefening begint.
3. Zet je voeten lichtjes gespreid op de bodem van de douchebak of het bad.
4. Kantel je bekken licht naar voren en sta met licht gebogen knieën ontspannen onder de douche.
5. Laat je schouders ontspannen hangen en hou je hoofd rechtop en sluit je ogen.

6. Laat nu de waterstraal midden op je hoofd, op je kruin stromen en visualiseer voor jezelf hoe de waterstraal je lichaam en geest schoon spoelt. De waterstralen spoelen de laatste muizenissen, pieker en tob gedachten uit je hoofd en nemen ze mee het afvoerputje in. Het water reinigt de energie die je mee draagt en helpt je om in een goede stemming te komen. Het werkt ontspannend om je zo te laten gaan en te luisteren naar het stromende water wat via je hoofd langs je lichaam naar beneden glijdt. Je mag je hoofd af en toe wat heen en weer bewegen als je dat prettig vindt. De straal masseert je hoofdhuid en leegt zo je hoofd.

7. Laat dan de waterstraal langzaam achter in je nek uitkomen. Laat het water je nek en schouderpartij ontspannen. Voel hoe de spanning weggemasseerd wordt door de ontelbare druppeltjes en hoe dit voor jou spanning weg laat vloeien via je ruggengraat en stuitje, via je bekken, benen en voeten.. zo het afvoerputje in.. Het water neemt alle spanning mee. Je laat de waterstraal helemaal langs je ruggengraat naar beneden lopen en langs alle werveltjes en chakra punten gaan. Alle negatieve energie en spanning wordt weggespoeld.

8. Dan laat je de douchestraal op de bovenkant van je borstkas stromen. Het water reinigt je hart en longengebied. Ook daar neemt het de spanning weg en je kan dit effect nog versterken door met je handen een kommetje te maken door ze in elkaar te vouwen rond je buik. Je vangt water op.. en je laat het los.. naar beneden vallen.. Je vangt het op.. laat het overstromen.. je laat het los...

9. Dan mag je de straal weer terug op je kruin laten stromen en je hele lichaam nogmaals visualiserend af laten spoelen.. voel hoe het water langs je lichaam en voeten alles mee neemt wat je kwijt wou..

Deze manier van douchen noem ik mindful douchen.. de powershower.. het reinigt je lichaam en geest en laad je ook weer op met positieve schone energie.  Je kan dit doen voor het naar bed gaan of na het opstaan. Douche.. ze..

Geen opmerkingen: