woensdag 4 februari 2015

MfN Registermediator examen gehaald vandaag!


Het is nu officieel. Vanaf vandaag mag ik mij MfN register mediator noemen. Of zoals mijn leraar Erik Klein van Mediasi lachend aan de telefoon zei: "spijker het koperen bordje nu maar op de deur". Mijn mediator opleiding had ik vorig jaar voltooid en daarmee kan je je al mediator noemen en mediations doen. Immers heb je de vaardigheden en kennis in huis. Echter als je geen MfN register mediator bent dan zijn de mediation mogelijkheden wat beperkter.

Maar MfN register mediator is een beschermde titel en wordt alleen toegekend aan mediators die zowel het theorie examen als het live assessment hebben gedaan via het MfN (voorheen NMI). En vandaag was het voor mij de spannende dag van het live assessment. Een pittig examen in de vorm van een rollenspel met acteurs en een conflictsituatie die je als mediator dient te begeleiden. Na mijn counselingspraktijkexamen vond ik dit toch ook super spannend.

MfN mediators zijn de enige mediators die voor en met de rechtspraak samenwerken. Tevens verwijst het Juridisch Loket hier naar door. Het MfN is een kwaliteitsregister en als mediator dien ik me daar nu nog in te schrijven en me te conformeren aan het klacht en tuchtrecht wat zij hanteren. Tevens dien ik mijn kennis op peil te houden, intervisie en aan andere kwaliteitseisen te voldoen. Prima want ik leer graag wat bij.

Zo hoop ik me komend jaar verder te specialiseren in familie mediations. De conflicten op het gebied van (echt)scheiding en familierecht spreken met het meeste aan, buiten het strafrecht waar ik de werkervaring al in heb. Het past ook het beste bij counseling wat vaak ook over relationele problemen gaat. Ik heb weer een volgend doel in zicht..1 opmerking:

patricia zei

Goede website met veel informatie. Ziet er goed uit!