vrijdag 2 januari 2015

Hoe maak ik mijn goede voornemens waar?

Vertwijfeld vragen we ons af hoe het toch komt dat goede voornemens zo vaak na een paar dagen of weken alweer weggezakt zijn in het moeras van slechte gewoonten...

Het plaatje hier naast illustreert op een wrange en humorvolle manier hoe het ons vaak vergaat met goede voornemens. We nemen ons iets voor. We willen ergens mee stoppen of juist iets meer gaan doen. We willen iets veranderen aan ons gedrag en onze manier van leven. Toch lukt dat vaker niet dan wel..

Een voornemen is helaas nog onvoldoende. Een voornemen is wat het zet.. een voornemen. Iets jezelf voornemen is enkel nog een vage uitdrukking van wat je graag wilt verbeteren of veranderen. Het is helemaal niet concreet genoeg.

Als je wilt afvallen.. prima idee! Hoe ga je dat realiseren? Hoe wil je dat gaan doen? Wat heb je daar voor geregeld? Welke gedragsveranderingen heb je voor jezelf in kaart gebracht die nodig zijn om daadwerkelijk af te gaan vallen? Hoe ga je dat doen?

Een voornemen is een voornemen.. het is iets psychisch. Het heeft nog geen vorm gekregen in de realiteit. Het bestaat alleen in jouw hoofd. Om het succesvol te maken is een voornemen zoals een kompas is voor een schip. Het geeft richting... maar er is meer voor nodig om de bestemming te bereiken.

Als het je niet lukt om je goede voornemens tot werkelijkheid te maken, overweeg dan eens een coach. Iemand die jou helpt om dat voornemen om te zetten in een daadwerkelijke verandering. Die samen met jou kijkt naar wat er dan voor jou nodig is, wat je moeilijk vindt en hoe je dat kan overwinnen. Een coach kan jou helpen op je weg naar succes. Waar wacht je nog op?

Neem contact op met Minerva Counseling voor Mental health coaching of voor Lifecoaching.. of voor coaching als het gaat om gewichtsverlies of een betere relatie te krijgen met je collega's of je baas... Mail je coachingsvraag naar minervacounseling@gmail.com!

Geen opmerkingen: