donderdag 15 januari 2015

Het positief rimpel effect

Het valt niet mee als je gepest wordt op school of op social media om dan toch positief te blijven. Caitlin Haacke was in staat om ondanks dat er bij haar negatieve berichten op haar facebook werden gepost, toch een positieve actie er terug voor in de plaats te zetten i.p.v. wraak te nemen.

Ze plakte allemaal positieve berichtjes op de kluisjes van haar mede studenten. Op die manier probeerde ze de stemming en sfeer op school te verbeteren met positieve en helpende berichtjes i.p.v. negatieve en pijnlijke berichtjes.

Ondanks de afkeuring van de school, die het beschouwde als vervuiling, wat haar wederom een negatieve ervaring opleverde, dacht het stadsbestuur daar heel anders over..De burgemeester van het stadje Airdrie ondersteunde haar initiatief en er is een Positiv Post-It Day in het leven geroepen. Caitlin heeft ondanks alle azijnpisserij van een paar mensen en haar school, toch de moed en kracht gehad om door te zetten en haar eigen acties positief te houden met een enorm positief potentieel.

Dit veroorzaakte een positief "rimpel" effect zoals ze dat noemen. Je kent het vast wel, het rimpel effect. Je gooit een steentje in een groot stil meer en de rimpels van jouw ene actie breiden zich naar alle kanten uit.  Het rimpeleffect kan positief of negatief zijn, net naar gelang je eigen actie en hoe je die ingezet hebt. Positiv Post-It Day heeft in ieder geval een positieve navolging gekregen. Dat heeft Caitlin voor elkaar gekregen.. Zie haar community op Facebook en laat een positief berichtje voor haar achter.. zal haar vast goed doen!Geen opmerkingen: