zondag 7 december 2014

Psychosociale Counseling vergoed krijgen?

Vanaf volgend jaar ben ik voornemens om mij aan te sluiten bij de beroepsvereniging het NFG. De Nederlandse Federatie voor de Gezondheidszorg. Om je als hulpverlener aan te sluiten bij een beroepsvereniging heeft voor en nadelen.

Het nadeel is dat het geld kost en je aan allerlei (vaak dure) eisen moet voldoen zoals hoe je je administratie voert, dat je verplichte geaccrediteerde bij en nascholing blijft doen, intervisie doet etc. Dat zijn eisen die op zich wel heel goed zijn voor het vak en het vakgebied maar tevens voor de hulpverlener weer een hoop kosten met zich meebrengen die ergens ook weer terug verdiend moeten worden. Dat betekent dat je je prijzen zult moeten verhogen om die investeringen er ook weer uit te halen.

Het voordeel is dat je een bepaald kwaliteitsniveau garandeert. Dat is fijn voor de cliënt, die weet dan dat ze bij een goed opgeleide en geaccrediteerde zorgverlener terecht kan, waar tevens een klachtenregeling geldt als het eens niet zo goed bevallen is. Tevens is er een ander groot voordeel voor de cliënt en dat is dat behandelingen van psychosociale hulpverlening bij bepaalde zorgverzekeringen vergoed worden.

Overweeg je volgend jaar psychosociale counseling kijk dan goed welke ziektekostenverzekering je nu afsluit. De psychosociale hulpverlening valt onder de alternatieve geneeswijzen en zitten altijd in de aanvullende verzekeringen als je verzekering ze vergoed. Voordeel hiervan is dat het je geen eigen risico kost als je counseling kiest. Je dient echter wel de juiste aanvullende verzekering te hebben.

Hoe kom je daar nu achter? Nou das heel handig geregeld. Hier vind je bij het NFG een overzicht van alle verzekeringsvormen waar counseling vergoed wordt zodra ik me aangesloten heb bij deze beroepsvereniging. Kijk even of je polis erbij zit.. Dan kan jij volgend jaar je counseling gewoon vergoed krijgen conform de polisvoorwaarden van jouw ziektekostenverzekering.

Geen opmerkingen: