maandag 22 december 2014

OntspanningsmuziekAls je lekker wilt ontspannen dan kan muziek je daarbij helpen. Het beste werkt het als je je goed kan afsluiten voor je omgeving en omgevingsprikkels kan uitsluiten. Dit doe je door telefoon en deurbel uit te zetten of een koptelefoon op te doen.

Bovenstaande muziek is speciaal gemaakt om de ontspanningstoestand van je hersenen te bevorderen door de zogenaamde Alfa golven te bevorderen in je hersenen. De Alfa golven komen als je je ontspant met je ogen dicht en je je overgeeft door het denken en even te laten voor wat het is.

Ontspannen is voor een mens ontzettend belangrijk. Als je je niet goed kan ontspannen krijg je ernstige stress klachten op de duur. Je hart en bloedvaten krijgen het te verduren. Je zenuwstelsel staat dan continu op scherp en er is geen balans in je lichaam en geest. Je kan jezelf zien als een accu of batterij. Je laadt jezelf op tijdens ontspanning en slaap. Als je telkens tekort oplaadt of niet goed genoeg kan opladen dan loopt je accu langzaam leeg tot een punt dat het op is en de accu kapot gaat, als je dit vaak doet.

Het is belangrijk dat je buiten (gezonde) stress ook tijden van ontstressing hebt zodat je even bij kan tanken van alle drukte. Dan krijgt je immuunsysteem namelijk ook weer de kans en de energie om dat te doen waar het voor gemaakt is. Namelijk ziekmakers bestrijden en je lichaam helen. Langdurige stress is daarom ook letterlijk ziekmakend omdat je je lichaam niet de energie en de tijd geeft voor herstel. Je verbruikt die tijd en energie telkens voor iets anders..

Dus neem even lekker een time out, sluit je af van de wereld en geniet van de diepe ontspanning die je kan bereiken met deze ontspanningsmuziek. Doe je dit regelmatig dan zal je merken dat je er steeds beter van gaat voelen en meer in balans bent.

Geen opmerkingen: