vrijdag 7 november 2014

Wat geeft jou de meeste kans op succes?


De manier waarop je iets aan pakt geeft je de meeste kans op succes. Zo.. die is er uit. Klinkt simpel hé?

Dan volgen er de vragen.. hoe pak ik het aan? Hoe kan ik het doen? Wat als... En daar zitten de risico's op mislukking. Het is prima om na te denken hoe je iets aan gaat pakken. Beter van wel zelfs want lang niet alles wat impulsief gedaan wordt is succesvol. Enige overdenking en planning is wel een aanrader.

Het bovenstaande plaatje kent een startpunt en een eindpunt. Links boven is het startpunt en met dit soort gedachten en gedrag, is de kans op succes klein of nihil. Naarmate je het pad volgt, zul je zien dat de gedachten meer helpend zijn om succesvol te kunnen zijn. Herken je die gedachten? Waar zit jij meestal op dit pad?

Elke stap is waardevol die je zet op jouw levenspad. Elk onderdeel is een stukje richting het uiteindelijke doen. Het iets tot stand brengen of dat iets lukt. Het maakt dan niet uit of je het over solliciteren, werk, moederschap, yoga, mediteren, een boek schrijven of boodschappen doen hebt. Uiteindelijk kan iets pas werkelijk gecreëerd worden als je het "doet". Als je in overeenstemming bent met wat je wilt bereiken in je gedachten, houding en gedrag.

Vaak lukt het wel als je het "doet". Soms zal je iets meerdere keren moeten doen, moeten oefenen voordat het echt succesvol wordt. Succes komt met vallen en opstaan en heel veel keren opnieuw proberen tot je ergens echt goed in bent. Dat geldt voor leren lopen als voor auto rijden of voor een muurtje metselen.

Hoe reageer je als iets niet (meteen) lukt? Durf je dan ook hulp te vragen? Doen is de sleutel tot succes.. veel doen dus..

Geen opmerkingen: