zaterdag 8 november 2014

Spelen met "Een steekje los?"

Vandaag weer mee gewerkt als spelleider met een spelworkshop met het spel "Een Steekje Los". Dit keer in Dongen voor het vrijwilligers teamuitje van GGZ Breburg. Blijft altijd weer erg leuk om te doen.

Na een korte uitleg hebben we onder het genot van koffie en wat lekkers een gespreksrondje gemaakt waarbij de mensen in diverse samenstellingen met elkaar in gesprek gingen over thema's als gezondheid, hulp, zingeving, vrije tijd, studie en beroep, relaties of sociale contacten.

De vragen, stellingen en foto's nodigden uit tot mooie gesprekken waarbij men elkaar de eigen ervaringen vertelde. De vrijwilligers leerden elkaar weer een beetje beter kennen op deze manier. Ik begreep dat ze elkaar niet zo vaak zagen en meer met hun vrijwilligerswerk bezig waren dan met elkaar. Deze speelse manier van vragen beantwoorden maakte dat ze op een andere manier met elkaar in contact kwamen en over dingen konden praten die je normaliter zomaar niet even ter sprake brengt.

Daarna hebben we de competitie aangemoedigd door ze in vier teams te verdelen en op deze manier een wedstrijd element in te brengen. Fanatiek werden de kennisvragen beantwoord. Er werden woorden geraden en tekenen/uitbeelden leidde tot grappige en leuke afbeeldingen.

Nadat we met z'n allen alles opgeruimd hadden hebben we op uitnodiging van GGZ Breburg lekker mee mogen eten bij de Bourgondiƫr in Dongen. Daar hebben we nog even nagepraat met de mensen over het spel en ervaringen uitgewisseld over vrijwilligerswerk.

Kortom een leuke ontmoeting met collega's in de zorgverlening!

Geen opmerkingen: