donderdag 6 november 2014

Een succesvol recept!Een recept tot succes is een gerecht wat je goed voorbereid. Je kan dit recept in je eentje maken maar het is makkelijker als je het samen doet. Samen iets maken en dingen bereiken is leuk en daar leer je van.

Het is ook leuker om het samen op te eten dan in je eentje te gaan eten van wat je zo lekker gekookt hebt. Als je kan genieten van elkaars recepten en kookkunsten dan geniet je dubbel zoveel dan als je het in je eentje doet.

Iets klaar maken is een stuk fijner en makkelijker als je er vol overgave en passie aan begint. Een beetje snufje vreugde of er "zin in" hebben is wel helpend om er echt iets moois en lekkers van te maken. Lef tonen door eens te experimenteren met nieuwe ingrediënten of andere combinaties maakt het spannend en origineel. Dat maakt het een gerecht met jouw unieke stijl en smaak.

Heb oog voor andermans kwaliteiten. Andere mensen kunnen je zoveel leren want elke keuken heeft weer zijn eigen geheimen en ingrediënten. Wissel het eens af en probeer eens wat Indisch of wat Marokkaans of Turks. Ook de Italiaanse of Spaanse keuken heeft zo zijn specialiteiten en maakt dat je niet elke keer hetzelfde eten op tafel hoeft te zetten. Pak het beste uit alles en maak er iets geweldigs mee.

Neem de tijd om te koken en er echt iets lekkers van te maken. Niemand zit te wachten op een efficiënte snelle hap waarmee je enkel je maag vult maar waar je nauwelijks van kan genieten of die weinig voedingswaarde verder heeft. Dat is even handig maar op de lange duur verschraald dit je zin in koken en eten. Het is ook niet gezond voor je lichaam en welbevinden.

Als je klaar bent met koken en je hebt de maaltijd genuttigd, kijk dan nog even terug hoe het was, wat je er lekker aan vond, wat je de volgende keer anders zou willen doen of proberen. Praat daar over met je kookcollega's of tafelgenoten. Op die manier creëer je weer ideetjes voor een volgend succesvol gerecht.


Succes

1 Snufje vreugde
2 el veranderbereidheid
100 dl. doorzettingsvermogen
300 gram lef, durf of moed
500 gram doelstelling
3 stuks informatie
5 stuks educatie
1 zakje zelfreflectie

Samen serveren met dankbaarheid, waardering en vergeving voor het beste resultaat..Zoals je misschien al door had, geldt bovenstaande beschrijving niet alleen voor het koken van een lekkere maaltijd. Vul voor gerecht, eten en maaltijd eens woorden in als werk, organisatie of product .. of denk eens aan je relatie met je partner hoe je die leuker, fijner en lekkerder kan maken..

Geen opmerkingen: