dinsdag 7 oktober 2014

The Bucketlist.. oftewel het wensenemmertje

Ken je die film? The bucketlist.. (zucht) .. vind 'm zo mooi met twee topspelers Jack Nicholson en Morgan Freeman. Alleen die combinatie al staat garant voor kwaliteit. Wat nog mooier is, is het onderwerp. The bucketlist... oftewel in vrij vertaald Nederlands: het wensenemmertje.

Je ziet het fenomeen ook steeds vaker op social media en internet circuleren. Wat heb jij nog aan wensen ergens in je achterhoofd die je graag zou willen vervullen voordat je dood gaat? Waar zou je nog naar toe willen? Welke dingen zou je nog willen doen? Wat vind je nog absoluut belangrijk dat je gaat ervaren of beleven in dit leven?

Ik ga over de film niet teveel verklappen want die moet je zelf maar gaan kijken. Het is een echte aanrader als je van films houdt met een mooi verhaal en een psychologisch tintje. Wat ik je wel wil vragen is om je goed te realiseren dat je leven niet eeuwigdurend is hier op deze planeet en dat het geweldig belangrijk is dat je datgene hebt gedaan wat je wou doen, dat je je goed kan voelen bij wat je hebt ervaren.

Mensen die oud zijn en gaan sterven zeggen zelden dat ze nog graag wat meer tijd op kantoor hadden willen doorbrengen. Ook zeggen nooit iets over dat ze nog iets meer geld hadden willen verdienen of nog wat vaker de strijk hadden gedaan of de ramen hadden gezeemd. Wat ze wel zeggen is dat ze graag meer tijd in relaties hadden willen steken.. dat ze eigenlijk meer leuke dingen hadden willen doen, samen met anderen.. dat ze te lang waren blijven hangen in situaties die hen pijn deden of zo weinig opleverde en dat ze er op terugkijkend vaak blij zijn dat ze op enig moment voor zichzelf hebben gekozen en toch die opleiding zijn gaan doen of die andere baan hebben genomen die dichterbij hun hart lag.

Geef je hart de ruimte.. waar zou jij je wensenemmertje mee willen vullen... wat zou er op de briefjes staan die je er in zou willen stoppen. Hoe ga je daar ruimte, tijd en energie voor maken om je diepste wensen in vervulling te laten gaan? Wat heb je daarvoor nodig en wie heb je daarvoor nodig?

Geen opmerkingen: