dinsdag 14 oktober 2014

Marieke: "Begrip over borderline zou alles zoveel makkelijker maken"Weer zo'n prachtig gemaakt interview van een van mijn collega ambassadeurs Marieke Sweens. Ze heeft een relatie, een hond, een baan, een eigen bedrijf en ze heeft borderline. Ze vertelt openhartig over haar angst die vaak opspeelt bij borderline als het gaat om verlating, niet leuk genoeg meer gevonden worden.

Marieke maakt zich via haar bedrijf Poco Loco hard voor het dienst innemen van mensen met een psychische stoornis. Kijk hier op haar site Eentikkeltjegek! Hier een stukje van haar site:

In veel bedrijven en organisaties is vastgelegd hoe men moet omgaan met een medewerker die verzuimt. Maar hoe ga je nu om met een medewerker die niet verzuimt maar wel problemen ondervindt in zijn functioneren door een psychische aandoening? Wat bespreek je met zo’n werknemer? Wat heeft hij nodig? Wat kan hij bieden? Wat kun je als werkgever bieden? Wat kunnen collega’s doen? Met Poco Loco vraagt ze aandacht voor de medewerkers met psychische aandoeningen.

In een prikkelende workshop laat ze zien dat het gaat om relatief eenvoudige dingen waarmee leidinggevenden en collega’s ondersteuning kunnen bieden. Ze legt uit waarom het zo belangrijk is om het gesprek erover níet uit de weg te gaan. Met als doel dat een psychische stoornis op werk minder eng wordt. Zowel om te hebben, als om over te praten.

Wil je meer weten of graag met Marieke in gesprek over haar verhaal of over psychische gezondheid  klik dan hier. 

1 opmerking:

Hetty Koenraads zei

Super Marieke, heel helder verhaal voor een goed doel - meer begrip voor dat tikkeltje gek zijn, ook op het werk!