donderdag 4 september 2014

Semco Stijl


Hij wordt gezien als een zeer inspiratief man Ricardo Semler. Hij nam een verlieslijdend bedrijf van zijn vader over, ontsloeg tweederde van het management en wijzigde de bedrijfsfilosofie radicaal van een bedrijf dat van bovenaf alles oplegde aan zijn werknemers naar een democratisch geleid bedrijf. Een bedrijf wat als filosofie heeft dat je er graag werkt, dat je je verantwoordelijkheid als vanzelfsprekend neemt en dat je zelf je eigenaar voelt van dat bedrijf. Dat je het besef hebt dat jouw functioneren mede het succes bepaalt, de winst bepaalt en dientengevolge ook jouw salaris en winstdeling bepaalt.

Liefde voelen voor je werk. loyaliteit voelen aan je organisatie of het bedrijf. Dit zijn waarden die elke werkgever graag terug zou willen zien bij hun werknemers. Wat echter vaak vergeten wordt is dat die kwaliteiten die werkgevers graag terug willen zien in werknemers, een wederkerigheid vragen van henzelf. Als je loyaliteit vraagt zal je ook zelf loyaal dienen te zijn aan de ander. Als je wilt dat mensen graag voor je komen werken, hart voor hun werk hebben, dan zal je je ook graag voor hen willen inzetten en hen met een hart benaderen en behandelen.

Ricardo Semler begreep dit concept van wederkerigheid als geen ander en introduceerde als eigenaar en directeur zijn nieuwe bedrijfsfilosofie van vertrouwen, openheid en liefde. Waarbij hij zelf de eerste stap maakte.. immers.. als je iets wilt van een ander, begin dan met het te geven...

Zie hier de uitzending van de VPRO Kapitaal Geluk

Geen opmerkingen: