maandag 15 september 2014

Een hart onder de riemNiemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn.. Leven is soms buitengewoon moeilijk en dan weet je even niet meer hoe je verder moet. Dat is niet erg.. je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn heel veel mensen die leven moeilijk vinden met zijn ups and downs.

Dan gaat het weer even goed en dan gebeurt er weer iets en ben je even uit het veld geslagen. Weet je het gewoon niet meer of voel je je rot en verdrietig. Toch is er altijd een weg, een manier om er uit te komen. Vraag hulp als je het niet meer weet.. bezoek een gratis chatbox waar je anoniem je verhaal kwijt kan als het je teveel wordt zoals deze..

Wees moedig en praat er over met anderen. Delen van je zorgen en je angsten helpt je om je angst te verminderen. Niet voor niets heet het: "gedeelde smart is halve smart". Het verlicht zorgen als je iemand hebt die je vertrouwd en die er voor jou is als het moeilijk gaat. Zoek iemand in je omgeving die dat vertrouwen waard is: een goede vriendin, een leraar of lerares, je moeder of misschien wel een tante of oom of buren. Blijf er niet mee in je eentje lopen want dat maakt dat je gaat piekeren en tobben.

Zoek tijdig hulp of begeleiding en zorg dat je niet onnodig lang blijft doorlopen met je klachten, angsten, verdriet of wanhoop. Het is niet nodig..


Geen opmerkingen: