zondag 21 september 2014

Boosheid en woede, wat zit er onder?


Boosheid of woede is een verschijningsvorm, een uitdrukking van vaak een heleboel andere gevoelens en emoties die we niet zien van elkaar. Dingen die we liever verbergen omdat we ons zo kwetsbaar voelen als we dat allemaal zouden uitspreken of laten zien.

Deze ijsberg laat in een plaatje zien hoe boosheid en woede enkel zichtbaar zijn aan het wateroppervlak als je er met een bootje om heen zou varen. Het is het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. Daaronder soms zelfs in het onbewuste liggen de andere gevoelens zoals angst, je ongewenst of afgewezen voelen, wanhopig of gefrustreerd voelen, angst ervaren voor gezichtsverlies of verlies van geliefden.  Boosheid of woede zijn enkel de buitenkant en wil je er achter komen wat er werkelijk speelt dan zal je daar het gesprek over aan dienen te gaan.

Welke onvervulde behoeften, wensen en verlangens liggen er achter, welke angsten? Wat denkt men met deze boosheid te bereiken?

Als je vaak last van boosheid en woede hebt is het goed om daar counseling voor te vragen of mediation als het om een relatie gaat die op scherp staat. Wil je erger voorkomen dan is tijdige hulpverlening een belangrijke stap op weg naar een betere en fijnere toekomst. Maak vrijblijvend een eerste afspraak bij Minerva Counseling. Dit kan ook via Skype.


Geen opmerkingen: