zondag 24 augustus 2014

Je kan alles leren

Dat is nou het mooie van internet. Je kan er van alles vinden, het wordt steeds uitgebreider met steeds meer toepassingen. Wat je ook wilt weten of leren, het is er vast te vinden. Steeds meer scholen en universiteiten van over de hele wereld geven tegenwoordig online gratis trainingen, lessen en cursussen (zogenaamde MOOCs geheten). Je kan dan een vak van je keuze gewoon thuis via je computer volgen, op je eigen datum en tijd.

Khan Academy is zo leerinstituut die hier graag aan mee doet en die op internet, wereldwijd mensen in de gelegenheid stelt om te leren. Ze maken kennis beschikbaar voor iedereen met een internetaansluiting. Zo worden we met z'n allen steeds slimmer. Worden kansen weer wat meer gelijk zodat ook mensen die geen universiteit kunnen betalen, wel vakken kunnen leren. Zich wel kunnen verdiepen.

Een mooie kans en prachtig aanbod is er inmiddels op diverse sites van universiteiten te vinden. In Nederland zetten ook de universiteit van Utrecht en Amsterdam regelmatig college's online. Je hebt ook nog de Universiteit van Nederland (nl talig) die ook een divers aanbod heeft. Het enige wat wel heel belangrijk is dat je je Engels goed beheerst. De voertaal bij veel college's is Engelstalig, ook in Nederland. Dit om buitenlandse studenten ook in de gelegenheid te stellen een les te volgen. Dit geldt ook op internet bij sites van de Khan Academy of bijvoorbeeld Coursera.
Waar zou jij graag meer over willen weten?

Geen opmerkingen: