vrijdag 29 augustus 2014

Genomineerde Hersenbokaal 2014: Een steekje los? Een eigenwijs spel!
Als spelleider van "Een Steekje Los" (dit doe ik als vrijwilligerswerk) ben ik apetrots op het feit dat "Steekje Los" is genomineerd voor de hersenbokaal 2014! Er zijn drie projecten genomineerd voor de prijs van 35.000 euro en ik hoop natuurlijk dat Steekje Los die prijs krijgt om op die manier een App te kunnen ontwikkelen waarmee je Steekje Los overal kan spelen op je telefoon of tablet.

Als spelleider speel ik het spel bij allerlei gelegenheden. Dat kan op een kwartiermaker festival zijn, een dag over psychische gezondheid, bij vrijwilligersdagen van de GGZ, teamdagen, cliëntdagen, bij wijk of buurtfeesten of als onderdeel van een workshop.

Het spel is ontzettend leuk om te doen. Het lijkt wat op een ganzenbord of triviant waarbij je allerlei opdrachten, vragen en stellingen krijgt waar je punten (opstekers genaamd) kan winnen en waarmee je ook in gesprek met elkaar gaat over psychische gezondheid en kwaliteit van leven. Het is bewustmakend en heel veel mensen zeggen achteraf: "ik vond het een beetje eng in het beging maar het is echt hartstikke leuk om te doen, wanneer spelen we weer?"

We willen graag het gedachtengoed van Steekje Los uitdragen via een App. Mensen zelf iets in handen geven wat ze overal en altijd kunnen gebruiken. Een App ontwikkelen kost echter geld en dat hopen we te winnen met de hersenbokaal prijs.

Stem je mee voor Steekje Los? Op die manier worden psychische ziekten bespreekbaar gemaakt en gaat het taboe en het stigma er af als er meer begrip, kennis en inzicht komt in wat het is om een psychische ziekte te hebben.

Je kan HIER stemmen.

Geen opmerkingen: