dinsdag 8 juli 2014

10 Voordelen van lachen

Lachen is gezond.. zeggen ze.. een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Je kent ze vast al die mooie spreuken en gezegden waarmee mensen aan geven dat lachen beter voor je is. Als kind leer je zelfs al dat liedje van: begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach. Wie vrolijk is in de morgen, die lacht de hele dag... ja die lacht de hele dag.

Ik heb eens gekeken wat de voordelen van lachen zijn en dat zijn er nogal wat!

1. Als je lacht ben je veel aantrekkelijker. Mensen die lachen zijn leuker in de omgang. Ze ogen vriendelijker en zelfs als je niet zo'n knapperd bent dan kan je met een brede lach, toch aantrekkelijker gevonden worden.

2. Lachen is inderdaad gezond. Het verlaagt de bloeddruk. Het geeft een ontspanning en werkt stress verlagend. Een goede lachfilm kijken is dus goed voor je gezondheid. Lang leve de komedie!

3. Lachen helpt ook als sociaal smeermiddel. Mensen die vaker lachen worden als vriendelijk gezien. Het helpt als je lacht om grapjes van een ander als je graag een goede band met iemand wilt opbouwen.

4. Lachen is klantvriendelijker. Zeg nou zelf.. wil je liever geholpen worden door een chagrijnige nukkige verkoper of zie je liever een vriendelijk lachende persoon tegen over je. Iemand die je vriendelijk lachend benaderd daar ben je veel meer geneigd naar te luisteren en naar te kijken.

5. Zelfs een nep lach is nog altijd beter dan geen lach. Als je moeite hebt met lachen dan kan je wel nep lachen. Je hersenen worden namelijk vrolijker van een neplach. Dezelfde spieren en zenuwen worden geactiveerd als bij een echte lach (met een paar uitzonderingen) en dat helpt in ieder geval jezelf vrolijker te krijgen.

6. Lachen kost helemaal niets.. het is gratis. Je hoeft er niets voor te betalen en het is net als de zon die opkomt op iemands gezicht. Iedereen je mooiste glimlach schenken op een dag is een prima gratis manier om jezelf en je omgeving een goed gevoel te geven.

7. Lachen maakt je creatiever en alerter. Je bent meer aanwezig in het moment. Het maakt dat je meer open staat voor allerlei indrukken en je bent ontspannend bezig wat weer goed is voor inspiratie en creativiteit.

8. Lachen verhoogt je weerstand. Het maakt dat je meer afweerstoffen aan maakt. Zowel in je speeksel wat helpt tegen luchtweginfecties als betere aanmaak van immuunstoffen.

9. Lachen masseert je organen en traint je spieren. Met lachen doe je je lichaam een groot plezier. Je zorgt dat er een verbeterde bloeddoorstroming komt en je gebruikt meer spieren dan je denkt zoals buik, rug, gezichts- en ademhalingsspieren.

10. Uiteindelijk heeft lachen ook nog een gunstig effect op je leervermogen en je prestaties. Je geheugen werkt beter bij prettige emoties en iets waar je om moest lachen.

Geen opmerkingen: