woensdag 7 mei 2014

Nocebo effect of Alarmnisme


Iets om serieus rekening mee te houden. Het Nocebo effect. Je zult je afvragen wat het is maar het is het effect wat optreedt als mensen je bang maken voor iets omdat ze je iets willen verkopen, iets willen aansmeren of je ergens van willen overtuigen. Ze gebruiken angst als middel om jou bang te maken dat als je hun product niet koopt, hun leefwijze niet volgt of hun manier van doen niet accepteert dat je dan ernstig ziek zal worden. Echter je wordt niet ziek van hetgeen ze je proberen te overtuigen.. je wordt ziek van hun bangmakerij want angst is een stress en ziekteverwekker en niet hetgeen ze je proberen aan te praten.

In een interessant artikel van Chivo verhaalt over het stralingsexperiment met WiFi:

In een recent experiment (Witthoft M 2013) werden 147 deelnemers verdeeld over twee groepen. De interventiegroep kreeg een BBC documentaire te zien over de gevaren van straling, terwijl de controlegroep een reportage te zien kreeg over de beveiliging van internet en mobiele data. Vervolgens werden ze een kwartier blootgesteld aan WIFI straling.

Meer dan de helft van de deelnemers rapporteerden irritatie, onrustige gevoelens en zelfs verlies van concentratie tijdens blootstelling aan de WIFI straling. Daar bleef het niet bij, want er werden zelfs tintelingen gerapporteerd aan armen, vingers, benen en voeten. Twee van de deelnemers konden de 15 minuten niet eens volhouden, omdat de symptomen te erg werden en ze verlieten de studie dan ook voortijdig. Dit is allemaal zeer opmerkelijk, om de simpele reden dat er geen WIFI straling was.

Als ik dit lees dan vraag ik me af wat die dodelijke waarschuwingen op sigarettenpakjes doen met iemand. Als je dan niet dood gaat van de gevolgen van roken, dan ga je misschien wel eerder dood door de jarenlange bangmakerij...

Geen opmerkingen: