donderdag 1 mei 2014

EHBO bij StressLeuk dat verhaal van gisteren maar hoe los ik het op, zal je je afvragen... Stress oplossen is niet iets wat je van de ene dag op de andere voor elkaar kan krijgen tenzij je in de gelukkige omstandigheid bent dat je met je privé vliegtuig naar een paradijselijk eiland kan vliegen en daar zo lang als je wilt kan blijven om te relaxen en bij te tanken.

Voor de meeste mensen zal dit niet mogelijk zijn en zullen ze in hun dagelijks leven en dagelijkse routine dienen te kijken wat de stressbronnen en stressfactoren zijn. Wat levert spanningen op? Waar komt het door? Welke onderliggende problemen zijn er zoals gezondheidsproblemen, financiële situatie, statusverlies of familie verplichtingen? Hoe zit iemand daarin en wat maakt dat het niet anders kan?

Stress oplossen is beginnen met inventariseren waar de problemen zijn ontstaan. Waar de wortels liggen van het onkruid dat stress heet. Eerst zal je erkenning en herkenning van de stressbronnen moeten vinden alvorens je er ook maar iets aan kan veranderen. Bewustwording is de eerste stap naar verbetering.

De volgende stappen gaan om de balans vinden. De balans in je hoofd, in je activiteiten, in je verplichtingen en in je ontspanning. Dit is geen makkelijke klus omdat je er middenin staat. Zoek daar bij voorkeur professionele hulp en begeleiding voor om erger te voorkomen. Deze kan je leren hoe je anders in het leven kan gaan staan, waar je gedrag vandaan komt en hoe je je leven anders in kan richten om jezelf meer ontspannen en gelukkig te voelen.


Geen opmerkingen: