zaterdag 10 mei 2014

Bewust het immuunsysteem beïnvloeden


sitestat

En daar is de uitzending van Een Vandaag over het onderzoek van het Radbout UMC. Toch wel wereldnieuws als iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden, toch mogelijk blijkt te zijn.

Het hele verhaal kan je op: www.eenvandaag.nl/wimhof bekijken.Onderzoekers van het Radboudumc hebben wetenschappelijk bewijs gevonden dat mensen in staat zijn bewust hun autonome zenuwstelsel en daarmee hun immuunsysteem te beïnvloeden. Iets waarvan altijd werd gedacht dat dat niet kon. De wetenschappers hebben hun bevindingen gepubliceerd in het toonaangevende wetenschapsblad PNAS.

Aanleiding voor het onderzoek is Wim Hof, beter bekend als the Iceman, die al jaren beweert door een combinatie van koude-oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken zelf zijn afweersysteem te kunnen beïnvloeden. In 2011 toonde hij al aan zijn afweer te kunnen bijsturen. Nu heeft een door hem getrainde groep van twaalf jonge mannen hetzelfde gedaan. EenVandaag volgde het onderzoek van hoogleraar Peter Pickkers en Intensive Care onderzoeker Matthijs Kox al die tijd.

Geen opmerkingen: