maandag 14 april 2014

Manisch positief

Ik zat een stukje te lezen over een leeftijdsgenote die haar computer maar niet goed opgestart kreeg nadat ze er een nieuw besturingssysteem op gezet had. Ze maakte daar met een snedige afbeelding wel een leuk verhaaltje van.. en vroeg zich af of dit nu een lesje "loslaten" was.

Nou kan je daar van alles van vinden maar ik zag het eerder als een lesje "doorzetten" of een zeer technisch ICT lesje.

Vervolgens kwamen de andere reacties en we vonden allemaal wel ergens dat er een les in te vinden was want ja.. we willen natuurlijk graag zingeving vinden in iets, met name als er iets mis gaat in je leven.. dan vooral moet het zin hebben, nut hebben anders voelt al die stress, die energie die je er in moet steken al helemaal zo zinloos.

Allerlei redenen werden verzonnen waarom iemand nou uit gerekend vandaag met een stotterende computer zat. Tenslotte opperde een van de andere dames dat het gewoon een kwestie was van Manisch Positief blijven.. Ik lag helemaal dubbel.. eh ja.. zo kan je het ook zien natuurlijk... weer wat anders dan manisch depressief zijn waarbij je beurtelings down and up bent. Dan weer zwaar depri en dan weer hyper actief en vol energieke plannen waarbij je geen oog dicht doet.

Manisch positief zijn? Is dat dan zoiets als Emile Ratelband? Zo'n positiviteitsgoeroe die van alles vindt dat je het geweldig moet vinden? Dat je overal even blij mee moet zijn? Nou hier nog zo'n opsteker..

Geen opmerkingen: