donderdag 13 maart 2014

Wat is het nut van boosheid?

Boosheid kan destructief zijn, het kan maken dat je dingen zegt of doet waar je later spijt van krijgt. Het kan zijn dat boosheid je verlieservaringen of pijn heeft opgeleverd. Mensen zijn vaak bang voor hun boosheid, hun agressie. Iemand die kwaad is, die boos is, kan angstwekkend overkomen. Boosheid is echter iets anders dan woede of agressie. De laatste twee zijn doorgeslagen boosheid. De emotie boosheid daarentegen heeft ook een positieve keerzijde.

Boosheid is een emotie die krachtig is. Die kracht in zich heeft en die moed geeft. Boosheid is een motiverende emotie die je helpt om voor jezelf op te komen. Die je, in tegenstelling tot verdriet, helpt om veranderingen te bewerkstelligen. Boosheid draagt hoop in zich, hoop op verandering daar waar verdriet enkel wanhoop en passiviteit kent. Boosheid is een energiegevende emotie die je in staat stelt om blokkades of belemmeringen op je pad te overwinnen. Om je over angst heen te helpen of om er nu eindelijk eens voor te zorgen dat je voor eens en voor altijd .... (vul hier maar in wat je al lang dwars zat).

Boosheid maakt ook dat het je even niet meer kan schelen wat een ander er van vindt. Het is een krachtig instrument als je boosheid op de juiste manier kan inzetten, kan kanaliseren. Dan maak je er een gerichte kracht van om veranderingen in je leven te kunnen aanbrengen. Veranderingen die nodig zijn om een beter leven te maken voor jezelf. En het is belangrijk om het verschil te weten wanneer je boosheid in kan zetten, wanneer het zin heeft en wanneer het geen zin heeft en je er op een verkeerde manier mee bezig bent.

Geen opmerkingen: