woensdag 26 maart 2014

To boldly go where no woman has gone before...Soms zijn er van die momenten in een mensenleven die het keerpunt maken voor iemand. Soms is de persoon die het mogelijk maakte, zich er niet eens van bewust, welke betekenis die voor iemand heeft gehad. Welk effect iets gaf bij iemand anders.

In dit gevoelsvolle stukje film vertelt een licht autistische man wat de rol van Guinan in Star Trek voor hem heeft betekend. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om Whoopi daar voor te bedanken en Whoopi is zichtbaar aangeslagen als ze de dankbaarheid ervaart van deze jongeman. Whoopi vertelt eerst dat ze rol deed omdat ze graag wilde dat er meer donkere mensen in de toekomst te zien zouden zijn maar dat ze zo'n impact zou maken op een totaal ander psychisch vlak, dat kwam voor haar als een volslagen verrassing.

Wat mooi om te zien... en wat fijn ook dat deze jongeman het lef had om licht autistisch of niet (want voor hen is dat zo moeilijk!) zijn eigen mening te uiten in dat programma, in te gaan tegen de wens van zijn vrouw en toch zijn dankbaarheid en verhaal te vertellen aan de actrice die zoveel voor hem heeft betekent.

Het raakte me...

Geen opmerkingen: