dinsdag 25 maart 2014

Medische wetenschap blijkt vaak kwakzalverij

Het is triest maar waar maar veel behandelingen en medicijnen zijn lang niet zo effectief als dat men beweert. Op info nu is een artikel het volgende te lezen:

Het gezaghebbende British Medical Journal heeft een onderzoek laten uitvoeren naar 2500 van de meest voorgeschreven reguliere medische behandelingen en medicijnen. De uitkomsten zijn gepubliceerd in Clinical Evidance Handbook. En deze uitkomsten, gedaan door de reguliere medische wereld zelf, zijn zeer verontrustend. De geneeskunde blijkt al jarenlang gebruik te maken van medicatie waarvan slechts 12% een positief effect zou kunnen hebben. De rest is kwakzalverij of zelfs levensgevaarlijk.

Het is griezelig om te lezen hoeveel medicijnen er door goed gepromote reclame campagnes er voor gezorgd hebben dat medicatie die niets doet of zelfs schadelijk kan zijn, gewoon als goed werkend middel op de markt zijn verschenen. Er werd dik betaald voor een handtekening van een gerenommeerd wetenschapper die nog niet eens bij het onderzoek betrokken hoefde te zijn. Commercie ten top maar het komt de echte gezondheidszorg niet ten goede. Sterker.. er werden bewust bijwerkingen achtergehouden om de verkoop vooral op gang te houden.

Laat de stichting tegen kwakzalverij zich daar eens mee bezig gaan houden i.p.v. continu zich te richten op alternatieve geneeswijzen. Of durven ze reguliere behandelingen niet aan te pakken?

Als psychosociaal counselor blijf ik zeggen: geen pillen maar praten.. pillen als het echt niet anders kan maar praten is de enige remedie om werkelijk je problemen aan te pakken en te verwerken. Je kan een ontsteking ook niet genezen met paracetamol...

Geen opmerkingen: