vrijdag 7 maart 2014

Laat het gaan.. laat het gaan

Laat het gaan.. laat het gaan...Soms is het beter om iets los te laten. Vooral als het niet bij jou hoort, als het je terug houdt van wat je werkelijk bent of wilt zijn. Loslaten, er afstand van nemen, er eens vanaf een afstand naar kijken maakt dat je er anders tegen aan kan kijken. Als iets je terug houdt, je beperkt of je kleiner maakt dan je werkelijk bent dan wordt je daar doorgaans niet beter van. Tijd om goed naar jezelf te luisteren, naar je behoeften, je wensen, je verlangens en dat waardoor jij je belemmerd voelt.

Als je je bevrijdt van knellende keurslijven, niet meer passende banden of verbindingen met een beroep of een relatie die jou steeds meer belemmeren of ongelukkig maken dan kan je weer verder. Je kan weer groeien, je ontwikkelen en gelukkig worden.  Bevrijd jezelf van angsten, irrationele overtuigingen of gedachten, maak jezelf vrij van al je "moetens" en dat wat je blokkeert in je hoofd of daarbuiten.

Maak je zelf vrij van beperkende regeltjes die je met je opvoeding hebt meegekregen. Laat oude bandjes van het verleden, in je hoofd niet eindeloos je de wet voorschrijven en bepalen hoe je je nu in het heden nog steeds zou moeten gedragen, wat je zou moeten doen en hoe het hoort. Bepaal je eigen regels, je eigen leven, kom los van dat verleden wat je heeft beknot in je vrijheid om te mogen zijn wie je bent.

Schrijf je eigen verhaal, bouw je eigen sprookje, leef je eigen leven. Los van belemmerende angsten en nare herinneringen. Het is voorbij.. een nieuwe tijd breekt als jij dat wilt. Dat is trouw zijn aan jezelf. Je grenzen aangeven, je zelfvertrouwen opbouwen en je dromen waarmaken.

Geen opmerkingen: