maandag 17 maart 2014

Gnostiek en de Rozenkruisers

In een serie van acht onderwerpen kun je kennismaken met de gnostieke inspiraties en uitgangspunten van de school van het Gouden Rozenkruis. Centraal staat daarin de mens als microkosmos, zijn relatie tot de kosmos en het grenzeloze goddelijke: de grote natuur versus de kleine natuur.

Waarom blijven leven met een onwetende geest en een verblind hart? Is het niet tijd de twee grootste schatten waardoor wij ons mens durven noemen: de wijsheid van het hoofd en de diepte van het hart, te onderzoeken?

Het doel van e-learning is dit te verkennen vanuit de gedachte dat Wijsheid of Gnosis niet exclusief is. Je kunt Gnosis zien als een kracht die voortdurend werkzaam is in de wereld en die zich kenbaar maakt aan wie daar ontvankelijk voor is.

Die kracht ervaren, als een impuls in je denken en in je hart, in combinatie met je eigen innerlijke afwegingen, biedt een machtig leerproces.

Deelname aan dit e-learningprogramma is kosteloos en op individuele basis. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail en kun je via een eigen gebruikersaccount direct on-line aan de slag.

Meld je hier aan.

Geen opmerkingen: