vrijdag 9 augustus 2013

Zet 'm op!
Succes is voor doorzetters.

Zo ik begin maar meteen met deze directe stelling. In mijn leven is het regelmatig waar gebleken en ik zie bij anderen hetzelfde patroon. Succes is voor doorzetters. Mensen die succesvol zijn, zijn mensen die doorgaan ook als iets moeilijk wordt. Als iets zwaar is. Als de weg die je gaat vol met obstakels blijkt te zitten, die je moet overwinnen.

Mensen die succesvol zijn hebben dit succes niet te danken aan het toeval of omdat iemand dat in hun schoot heeft geworpen. Succesvolle mensen zijn mensen die ergens voor gaan. Die zich niet laten tegenhouden of ontmoedigen als het niet gelijk lukt. Mensen die in een leerproces zitten van het "steeds beter willen doen" want succes ontstaat pas na een leerproces vol met fouten van "hoe het niet moet" en "hoe je het beter anders kan doen".

Succes is ook trots zijn, het vieren van een overwinning, een stapje op je weg, die je weer genomen hebt, een angst die je hebt overwonnen. Door kleine succesjes op je pad te vieren, er bij stil te staan en ze te delen, haal je nieuwe motivatie, nieuwe energie om weer door te gaan, om de volgende tegenslag aan te kunnen en te overwinnen. Zo werkt dat psychisch!

Dus wat er ook gebeurt, geef niet op. Wees trouw aan jezelf en zorg goed voor jezelf. Zorg dat je daar komt waar je heen wilt. Kijk elke keer eventjes of je nog op de juiste koers zit en of dat wat je wilt, nog steeds je doel is waar je aan werkt. Houd je focus op wat je wilt bereiken en blijf er voor gaan.. ook al is dat met vallen en opstaan. Dat geeft niets.. succes is voor doorzetters..Zet 'm op!

Geen opmerkingen: