zondag 18 augustus 2013

Mensen komen, mensen gaan
De treinreis van het leven. Een beetje gedramatiseerde versie van hoe het gaat met mensen in je leven. Mensen zijn belangrijk voor elkaar. Soms reizen ze een tijdje samen, gaan de wegen parallel aan elkaar en heb je iets samen te delen of samen uit te werken. En dan groeit het weer uit elkaar. De ervaring is klaar, het hoofdstuk wordt afgesloten en de vriendschap verwatert of komt abrupt tot een einde.

Sommige mensen blijven een half mensenleven bij elkaar en andere mensen zijn er voor een paar dagen, maanden of jaar afhankelijk van de levensfase of situatie waarin je je bevindt. Verandert je situatie of als je zelf sterk verandert dan veranderen vriendschappen ook. Sommige zijn zo sterk, die blijven bestaan en veranderen mee en sommigen kunnen de nieuwe situatie niet aan en dat maakt dan een breuk uiteindelijk onvermijdelijk.

We zoeken andere mensen op. Mensen waarbij we ons fijn voelen, ons gekoesterd, geaccepteerd en erkent voelen. Waar we waardering voelen of waar we iets van kunnen leren. Mensen die ons kunnen helpen of waar wij veel voor betekenen. En dan komt er een moment van afscheid nemen.

Een tijd om te komen en een tijd om te gaan.
En dan is de tijd om te gaan, ineens gekomen...
Geen opmerkingen: