maandag 19 augustus 2013

Houden van wat je doet

Als je doet wat je leuk vindt, dan gaat de tijd snel. Dan voel je je in de Flow zoals dat heet. Je bent lekker bezig, je gaat er helemaal in op, het past bij je. "Kon je dit maar altijd doen", denk je misschien wel.

Een aantal mensen hebben het voor elkaar gekregen om van hun hobby hun werk te maken. Ze hebben van dat wat bij hen past, hun baan gemaakt. Ze kunnen er met enig geluk goed van leven. Dat is mooi.. want dan ga je niet meer elke dag naar je werk waarbij je blij bent als het weer weekend is. Je hoeft niet meer de dagen af te tellen tot het vakantie is.

Ghandi zei het ook al: "als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken".

De kunst is dus om datgene te vinden wat bij jou past. Waar jij je goed bij voelt. Het is belangrijk dat je baan past bij jou interesses, dat wat jij leuk vindt, wat je boeit en waar je moeiteloos uren mee bezig kan zijn zonder dat het je erg veel energie kost.

Sterker nog, het levert je energie op. Een leuke baan is iets waar je elke dag fluitend voor op staat. Waar je met plezier naar toe gaat of wat je liefdevol doet omdat je het zo leuk vindt, omdat het je aan het hart gaat of omdat je je er goed in voelt. Competent, geschikt en verbonden met wat je doet.

Geen opmerkingen: