donderdag 15 augustus 2013

Hooggevoelig of Hoogsensitief
Hooggevoelig of hoogsensitief. Meer waarnemen dan de meeste mensen, overgevoelig zijn voor lawaai of ruzie. De sfeer meteen aanvoelen als je ergens binnenkomt, dingen bij andere aanvoelen nog voordat ze het hebben uitgesproken, bepaalde stoffen op je huid niet kunnen verdragen, snel allergisch reageren (voedingsstoffen of huidcontact), erg moe zijn nadat je een tijdlang in een de omgeving van mensenmassa bent geweest en nog heel veel meer.

Er is een grote variƫteit aan hooggevoeligheid en niet elk mens heeft dezelfde combinaties of karakterduidingen. Mensen die hooggevoelig of hoogsensitief zijn, zijn gevoeliger voor dingen dan "normale" mensen die er allemaal niet zo'n last of erg in hebben.

Bekijk de serie van filmpjes om te zien wat hooggevoeligheid in houdt en als je zo iemand in je omgeving hebt, wees er wat voorzichtiger mee want een "overload" aan prikkels is bij hen sneller en intenser dan bij jou.

Om goed te leren om gaan met hooggevoeligheid is een stuk begeleiding wel prettig. Counseling kan je daar zeker bij helpen!

Geen opmerkingen: