woensdag 17 juli 2013

Positief Lichaamsbeeld


Realiseer je hoe hoe knap je lichaam werkt, elke dag weer. Hoe het je voorziet van energie om te denken en te handelen. Hoe het voedsel om zet in brand- en bouwstoffen zodat je je kan voortbewegen, je kan sporten, je kan praten met anderen, dit kan lezen nu op dit moment. Hoe het gegroeid is en je je hierdoor hebt kunnen ontwikkelen. 

Je kan op twee manieren naar je lichaam kijken.

Manier 1: de manier waarop het stress veroorzaakt door alles wat je niet goed vindt uit te vergroten tot een probleem. Hiermee leg je de focus constant op het probleem en zie je alleen enkel het probleem of de tekortkoming of wat jij ervaart als een negatief. Stress verergert de situatie en maakt je ongelukkig.
Manier 2: de manier waarop je geen stress ervaart door alles wat je lichaam is te accepteren en te beseffen wat voor goeds het je gebracht heeft ook al is het niet perfect. De imperfectie te laten voor wat het is, er niet constant de strijd mee aan te gaan omdat het je enkel stress oplevert want imperfecties zijn projecties van de denkgeest over hoe iets zou moeten zijn. Zonder dat "moeten" is er geen stress. Zonder die gedachten ben je in vrede met jezelf.

Het lichaam is het voertuig van de ziel. Het is het voertuig van je denkgeest zolang je hier op aarde rond loopt. Het lichaam bied je de mogelijkheid om het leven te ervaren, waar te nemen, het te interpreteren, te kleuren zoals jij het wilt zien. 

Wat heb je erbij te winnen om vast te houden aan de negatieve gedachten? Wat levert het je op?

Geen opmerkingen: