woensdag 31 juli 2013

Goede ideeën
Ken je dat? Je komt met een leuk idee of je hebt iets nieuws bedacht. Je bent ergens enthousiast over of je maakt er iets moois van en dan komen de ideedoders. Ze hebben kritiek, het is niet goed genoeg, ze vinden het niet mooi, niet slim, raar, vreemd, niet echt nodig of te complex. Uiteindelijk lachen ze je uit of ze zeggen dat het nu nog niet kan maar misschien later wel een keertje.Dan zit je wat sip te kijken en denk je: "huh, dit was toch best een goed idee, waarom doet niemand er wat mee?" En wat gebeurt er dan maanden of een jaar later? Juist.. iemand komt met jouw idee op de proppen en doet alsof hij/zij zelf het wiel heeft uitgevonden. Het wordt gepresenteerd als de ontdekking van het jaar en jij zit te balen want jij had vorig jaar al eens zoiets geopperd maar toen werd het idee afgeschoten, was het niet mogelijk, niet haalbaar, kon het niet, mocht het niet of was het technisch te moeilijk of wat dan ook.

Da's best wel balen en het is weinig motiverend voor je. Belangrijk is dus dat je je ideeën vast houdt en er mee blijft aan kloppen daar waar ze er wel wat mee kunnen. Publiceer er over, praat er over, blijf het delen zodat men weet dat het van jou af komt. Dan krijg je er ook de credits voor en loopt er een ander niet mee weg. Leg het vast en zorg dat jouw naam erbij vermeld staat. Kortom als je een goed idee hebt: keep that thought! Do it..


Zonder goede ideeën is er geen vooruitgang, geen innovatie, geen verandering en geen verbetering en vernieuwing. De hele evolutie en allerlei belangrijke uitvindingen of kunstwerken zijn ooit eens begonnen met een goed idee.


Geen opmerkingen: