donderdag 25 juli 2013

Boek: Spoken bestaan - Suzanne Unck

Bijzonder leuk en makkelijk leesbaar boek over de spoken in je hoofd. Spoken die we allemaal hebben. Van die stemmen in je hoofd die zeggen: "daar moet je niet aan beginnen, dat kan jij niet, dat is niet voor jou weg gelegd, daar ben je niet geschikt voor, dat gaat toch niet lukken, als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje, dat klinkt voor geen meter, je ziet er niet uit, je bent te dik, te lui, niet goed genoeg"

Van die gedachten die meteen opkomen als je iets wilt ondernemen of als er iets gepresteerd moet worden zoals een presentatie of een sollicitatiegesprek.

Veel mensen hebben last van spoken in hun hoofd. Ze zijn ontstaan in onze jeugd en niet zelden worden spoken van generatie op generatie overgeleverd. De zogenaamde familiespoken. Als je vader een man van stavast was en je leerde "dat je je niet aan moest stellen, flink moest zijn en niet mocht huilen want een echte vent die huilt niet"  dan is dat zijn spook dat hij op jou overdraagt. En dan zal je bij je eigen zoon waarschijnlijk hetzelfde spook in zijn hoofd gaan stoppen. Vooral als je vindt dat kerels niet mogen huilen en zich anders aan stellen als ze het wel doen.

Het boek maakt op een humoristische manier duidelijk welke soort spoken er allemaal zijn. Hoe je ze kan herkennen en wat je ermee kan doen. Tijd voor spokenjacht dus..


Geen opmerkingen: