maandag 3 juni 2013

Zoek de zon in jezelf

Het weer is niet al te best geweest de afgelopen maanden. De winter was koud en de lente vooral erg nat. Zo gaat het wel eens in het leven. Ook bij mensen.

Dan heb je goede tijden en soms is het een tijdje niet zo fijn. Dingen kunnen tegenzitten, gaan moeizaam of blijven maar aan sudderen. Je probeert van alles maar het lukt gewoon even niet meer. Het is dan belangrijk dat je kijkt waar het aan ligt zonder daar een ander of de situatie daarvan de schuld te geven ook al spelen situaties en anderen natuurlijk een rol in jouw leven.

Echter aan bepaalde situaties of aan andere mensen kan je maar beperkt en soms helemaal niets doen. Een situatie kan je soms nog wel naar je hand zetten door er invloed op uit te oefenen maar een ander persoon kan je zelden veranderen tenzij die persoon dat zelf ook graag wilt. Uiteindelijk kan je alleen jezelf veranderen en hoe je in de situatie zit. Hoe je er over denkt, hoe je je erbij voelt, hoe je er naar handelt.

Wil je iets veranderen dan zul je keuzen moeten maken. Wat wil ik nog wel, wat wil ik niet meer. Om de kracht te vinden om dingen te veranderen in je leven dien je jezelf te motiveren. Veel mensen zeggen dan: ja maar dat is zo moeilijk, ik heb er de kracht niet voor, waar haal ik die energie vandaan?

De geestelijk energie vinden om veranderingen te bewerkstelligen haal je uit jezelf. Dit doe je door je voor te stellen hoe je het graag zou willen hebben. Het te visualiseren. Maar ook door te genieten van de dingen die al wel goed gaan. Door jezelf te verwennen en goed voor jezelf te zorgen. Door positief over jezelf te denken en vooral door te genieten van je successen, hoe klein ze ook zijn. Een succes geeft je de energie en het zelfvertrouwen om weer door te gaan. Het laadt de geestelijke accu op.

Maak een stappenplan en sta ook even stil bij wat er goed gaat, bij wat je bereikt hebt. Stap uit de storm en de regen en zoek de zon op, in je leven, in jezelf.

Geen opmerkingen: