vrijdag 7 juni 2013

Wat doet beweging in de hersenen?

Dat bewegen gezond is voor je lijf, je spieren, je spijsvertering, je bloeddruk, je hart en bloedvaten etc. dat wisten we al maar wat doet bewegen nou eigenlijk in de hersenen?

Op naastgelegen infographic zie je welke stofjes er aan gemaakt worden bij bewegen en wat het doet voor je lichaam en geest. Die stofjes worden aangemaakt in het lichaam en in de hersenen geven zij een effect af wat invloed heeft op je gevoel, je denken en handelen.

De verbinding van het lichaam en de geest loopt via de hersenen en de zenuwbanen. De uitwisseling van stofjes, hormonen, mineralen, vitaminen en andere bouw en brandstoffen vindt plaats via de bloedbaan. Bewegen maakt dat je lichaam op een andere manier of in een andere hoeveelheid bepaalde stofjes aan maakt, zoals Serotonine bijvoorbeeld.

Loop je hard of span je je fysiek op een andere manier even flink in dat wordt er meer Serotonine aangemaakt. Deze stof maakt dat je je lekkerder in je vel voelt zitten. Het geeft je een gevoel van tevredenheid.

Hoe kan je met bewegen stress verlagen? En wat gebeurt er als je het niet doet? Welk effect hebben de verschillende stofjes op het lichaam. Lees de infographic en leer over de wisselwerking van lichaam en geest.

Klik op hier voor een infogprahic. 

Geen opmerkingen: