zondag 2 juni 2013

Wanneer begonnen we met denken?Wanneer onderscheidde de mens zich van het dier? Wanneer begonnen we met denken? Wat deed het denken met onze evolutie? Welk bewijs hebben we voor die omslag?

Denken betekent ook communiceren door taal. Taal is een uiting van het denken. Denken laat ons de wereld waarnemen via onze interpretatie.

Wat is de rol van kunst geweest in de geschiedenis, voor ons denken, in de overlevering? Kunst is ook taal. Beeldtaal. Een beeldtaal dat concepten bevat, dat boodschappen over kan brengen. Kunst roept gevoelens en gedachten op. Kunst kan ook alleen gemaakt worden door iemand die denkt. Die concepten tot uitdrukking brengt via uitbeelding. Denk aan de hedendaagse symbolen, iconen, icoontjes van al ons digitaal verkeer. Emoticons, icoontjes, korte tekst tekens zoals xox.

Taal is slechts een afgeleide van kunst. Taal is de geconcentreerde vorm van kunst. De symbolen van taal zijn geconcentreerde overbrengers van boodschappen. Taal is essentieel voor een mens om met elkaar in contact te komen, ideeën uit te wisselen, gevoelens te delen en om samen te werken. Zonder communicatie gaat het mis in onze omgang met onze soortgenoten. Taal is de uiting van de psychologie van het denken.

Denken is de sleutel tot succes. Als je beter kan communiceren, beter kan organiseren, kan plannen, inventief en creatief bent in veranderende omstandigheden, dan ben je succesvoller in (over)leven.

Geen opmerkingen: