zaterdag 29 juni 2013

Maak eens een verschil


Er liep eens een jongetje aan het strand, hij had zijn emmertje en schepje bij zich om een heel groot zandkasteel te gaan bouwen.

Tot zijn grote verbazing zag het jongetje dat het eb was en er grote delen van de zee droog kwamen te liggen en daar lagen honderden, zo niet duizenden zeesterren te kronkelen in afwachting van hun einde, in de brandende zon.

Het jongetje bedacht zich geen moment en hij pakte zijn emmertje, rende naar zee, schepte het vol water, rende vervolgens naar een zeester en schepte deze voorzichtig in zijn emmertje. Vervolgens rende hij naar de zee en gooide met een zwaai het emmertje leeg. Zo zwoegde het jongetje maar door, zonder zijn korte beentjes rust te gunnen.

Ineens hoorde het jongetje een stem. Het was een oudere man die voorbij kwam wandelen die hem vroeg: '' wat doe je daar?'' Vol hoop dat de man hem zou komen mee helpen legde het jongetje geduldig uit wat hij aan het doen was. Hoofdschuddend keek de man naar het jongetje en zei: '' kijk eens om je heen, er liggen er zoveel, die krijg je nooit allemaal weg. Wat heeft het voor zin, welk verschil maak jij nou?"

Het jongetje keek de man met twee grote verbaasde kinderogen aan.. dat die oude man dat niet snapte?! Hij wees met zijn schepje naar een zeester in zijn emmertje en zei ferm: ''voor deze heeft het zin en maakt het alle verschil van de wereld''.... en hij rende weer naar de golven om zijn emmertje leeg te gooien.


Maak eens een verschil.
Er zitten meerdere kanten aan het verhaal. Natuurlijk kan je niet de hele wereld redden maar als je je concentreert op dat wat je wel kunt en daar je best voor doet dan maak je wel degelijk een verschil. En als jij die degene bent waarvoor een verschil gemaakt wordt, ben je zo blij dat iemand die moeite voor jou nam..

Geen opmerkingen: