zaterdag 8 juni 2013

Iedereen is een genieAlbert Einstein, een bijzonder succesvol persoon op het gebied van natuurkunde maar was als echtgenoot en vader niet altijd even voorbeeldig. Er zijn heel wat briljante mensen die op andere gebieden in hun leven jammerlijk faalden. Geniale mensen die sociaal niet in staat waren om een goed gesprek met een ander aan te gaan of die als mens volkomen wereldvreemd waren en niet makkelijk om mee om te gaan.

En zo zijn we allemaal verschillend. Die diversiteit maakt dat we succesvol zijn als soort. Hoe meer diversiteit in succesvol denken en doen, hoe breder de soort zich zal evolueren en handhaven. De kunst is echter om in iedereen datgene te vinden en te zien waar hij of zij van nature al zo goed in is. Om dat te ontwikkelen tot iets waar die persoon zelf en anderen wat aan hebben. Vaak zie je dat bij mensen die van hun hobby hun beroep weten te maken.

Belangrijk is dus de focus die je hebt als je naar een ander of jezelf kijkt. Welke meetlat leg je langs de persoon, waarop beoordeel je iemand? Wat vind jij of iemand belangrijk dat iemand kan en doet? Welke eisen stel je aan iemand of aan jezelf? Waar moet die persoon aan voldoen en wat vind je belangrijk waar jij aan moet voldoen? En is dat realistisch? 

Geen opmerkingen: