donderdag 20 juni 2013

Goede tijden, slechte tijden


For better or for worse. Vriendschappen, romantische liefdes en andere relaties laten pas echt zien wat ze waard zijn als het moeilijk wordt. Een vriend, partner of collega die er voor je is als het moeilijk wordt is als een diamant.

Het is fijn als je kan lachen met anderen, als er mensen om je heen zijn met wie je een hoop plezier kan maken en het is helemaal fijn als deze mensen er ook voor je zijn als het eens wat minder gaat. Die niet gelijk na een paar keer afhaken als het eens niet lukt, als je verdriet hebt of langdurig ziek wordt.

De ervaring leert dat dit doorgaans een schifting van vrienden oplevert. Een bekend gezegde zegt: in nood leer je je vrienden kennen en ik zou er aan toe willen voegen: bij verdriet of pijn zie je wie er echt om je geeft. Wie staan er dan nog om je heen? Wie hebben begrip en geduld voor je als je eens niet zo vrolijk en gezellig bent? Wie staat er dan nog naast je? En luisteren ze dan werkelijk naar jou? Bieden ze je troost, een schouder om op te leunen, een liefdevolle arm om je heen..

Geen opmerkingen: